We coproduceren zowel nieuwe circuscreaties als residenties voor artistiek onderzoek, rekening houdend met maatschappelijke relevantie, fair practice, planning en budgettering.

Coproductie 2024 - 2025

Applicaties gesloten

Wat wij bieden

  • Een werkruimte voor twee weken (we kijken samen welke noden je hebt en welke ruimte past bij je project)
  • Mogelijkheid tot overnachtingen bij gastgezinnen
  • Ondersteuning en begeleiding van Leuvense externen voor twee dagen
  • Mogelijkheid tot try-out
  • Coproductiebudget en tussenkomst in de productiekosten van de residentie

Hoe aanmelden

Stuur digitaal je aanvraag in door het google form in te vullen. Hierin vragen we je voor te stellen, je project afgebakend toe te lichten en je noden aan te geven. Voor een witruimte verwachten wij geen perfect dossier. In de laatste week van december hoor je of je aanvraag is geselecteerd. Aanmelden kan tot 1 november 2023.

Residentieruimte

  • Cas-co is een atelier- en residentiewerking die zich richt op ruimte voor de ontwikkeling van diverse kunstenaars. Bekijk hier de technische fiche.
  • Predikherenkerk; Voormalige kerk die nu onderdeel is van het cultuurcentrum 30CC voor residenties en voorstellingen. Bekijk hier de technische fiche.

Ben je op zoek naar een andere of specifieke locatie voor je project? Cirklabo heeft een netwerk van partners met verschillende soorten locaties. Samen kijken we of we een geschikte locatie vinden.

Mogelijke residentieperiodes

Wij gaan steeds in overleg om een geschikte periode en locatie te vinden. Voor het voorjaar 2024 werken we met geblokkeerde periodes in Cas-co en de Predikherenkerk. Deze kan je terugvinden in het aanvraagformulier.

Daarnaast kan je andere gewenste residentie data en locatie (op maat) doorgeven voor 2024 en 2025.

Selectieprocedure

De selectieprocedure verloopt in drie stappen:

  • CIRKLABO-team: Het Cirklabo-team leest alle aanvragen en maakt een preselectie op basis van praktische en logistieke criteria. De aanvragen die groen licht krijgen, worden voorgesteld aan de leescommissie.
  • Leescommissie: Deze commissie beoordeelt de aanvragen en rangschikt/selecteert de meest geschikte kandidaten op basis van artistieke kwaliteit, potentieel en relevantie voor CIRKLABO. Alle inzendingen van de Open Call 2024-2025 worden beoordeeld door de leescommissie.
  • De Artistieke Adviesraad: De beoordeling van de commissie wordt voorgelegd bij de Artistieke Adviesraad voor een definitieve goedkeuring.

Wil je graag meer weten over de selectieprocedure? Lees het allemaal hier.