Elk jaar selecteren we zo’n 30 projecten via de Open Call. We gaan op zoek naar artiesten die nieuwe projecten willen realiseren, bestaande projecten willen evalueren of een ruimte zoeken om te experimenteren. De focus ligt op een residentieplek om te experimenteren, te ontwikkelen en te creëren.

De volgende Open Call lanceren we in september 2024. Je kan je niet met hetzelfde project aanmelden voor zowel witruimte als coproductie voor hetzelfde jaar.

Witruimte

Artiesten en circuscompagnies kunnen tijdens een witruimte in alle vrijheid werken aan niet-resultaatgericht (praktijk)onderzoek, experiment, creatie en training. 

Coproductie

We coproduceren zowel nieuwe circuscreaties als residenties voor artistiek onderzoek, rekening houdend met maatschappelijke relevantie, fair practice, planning en budgettering.

Voor wie?

We streven naar een breed, divers circusveld. We nodigen iedereen met een hart voor circus uit om zich kandidaat te stellen. Zit je nog met vragen of onzekerheden, twijfel je tussen een witruimte of coproductie of werkt deze manier van aanmelden niet voor jou? Stuur  een mailtje info@cirklabo.be en wij helpen je persoonlijk verder.

Ad hoc residentie?

Ben je niet geselecteerd via onze open call en zoek je last minute nog een ruimte? Tijdens het jaar kan je ons altijd contacteren voor een ad hoc residentie.