Beyond the Edge

fABULEUS, HET LAB & 6 Limburgse Cultuurcentra / Piet Van Dycke
vr 17/05/2024 - 20:00
Ook geschikt voor jongeren vanaf 12 jaar.

Ticketprijzen

€ 16 (rang 1) - € 12 (rang 2)

check onze kortingen

Hoe proberen we hogerop te geraken? In welke mate steunen we daarvoor op elkaar? Is hoogte het engste, of is het zoeken naar evenwicht nog spannender? In Beyond the Edge bewegen acht jongeren over een levensgrote installatie van ladders. Samen verkennen ze de uitersten en testen ze hoe ver ze elkaar kunnen brengen. Fysieke afhankelijkheid was nooit eerder zo spannend.

Na Exit (2022) en Glorious Bodies (2023) werkt circus- en dansmaker Piet Van Dycke voor het eerst samen met jongeren tussen 13 en 24 jaar. Beyond the Edge is een project van de cultuurcentra van Maasmechelen, Genk, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Lommel en Tongeren samen met HET LAB/Krokusfestival en fABULEUS.

  • Gepresenteerd door STUK.

In de pers

  • Het geheel vormt een wonderlijk schouwspel. Het is geen pronkende glittershow van individuele kunstjes, maar een samenspel van mensen die laten zien wat je ook als groep kunt bereiken, in hoogte, in kunnen, in durf, in schoonheid. Spannend is het steeds, adembenemend soms, het ziet er gevaarlijk uit, de jongeren halen straffe toeren uit, zoals ze in Vlaanderen zeggen, bravourestukjes zijn het, maar zonder te pochen. (Theaterkrant)
  • Mix van dans, circus en acrobatie: Limburgse jongeren spelen de hoofdrol in nieuwe voorstelling (hbvl.be)

Credits

choreografie/concept  Piet Van Dycke dans  een groep jongeren gekozen uit audities in maart en april 2023 assistentie Chiara Scharler installatie Arjan Kruidhof dramaturgie  Marie Peeters muziekcompositie Koen Brouwers kostuums  Oona Mampuys lichtontwerp Edwin Van Steenberghen productie fABULEUS, HET LAB, C-mine, CC MUZE, CC Casino, cultuurcentrum De Adelberg, CC Maasmechelen en CC de VELINX coproductie Perpodium en STUK in samenwerking met Passerelle en circuswerkplaats Dommelhof met de steun van de stad Leuven, de Vlaamse Gemeenschap en de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid

www.fabuleus.be

Bekijk en luister online

Kijk ook eens bij:

Human Instruction Manual

fABULEUS/Helder Seabra
vr 26/04/2024 - 20:30
za 27/04/2024 - 20:30