Professionele omkadering

Residentiewerking

Door middel van een jaarlijkse open call selecteert CIRKLABO projecten die ondersteunt worden met witruimte en/of een coproductie.

Soort ondersteuning

CIRKLABO stelt het experiment en de ontwikkeling van de circuskunsten voorop en ondersteunt dus zowel het artistiek onderzoek, als de creaties van nieuwe circuskunstproducties. We gaan telkens op zoek naar een gepaste ondersteuning en locatie op maat van de noden van het specifieke project. We werken hiervoor samen met een breed netwerk van partners in het socioculturele en maatschappelijke veld.

Witruimte

Deze witruimte is een artistieke vrijplaats waar artiesten en circuscompagnies in alle vrijheid kunnen werken aan niet-resultaatgericht (praktijk)onderzoek, experiment, creatie en training in het kader van de ontwikkeling van een artiest en/of de circuskunsten.

Artiesten kunnen tijdens een witruimte rekenen op een werkruimte, overnachting, per diems, transportvergoeding en een tussenkomst voor het inschakelen van externen vanuit CIRKLABO.

Coproductie 

We coproduceren de creatie van nieuwe circusproducties en het voeren van een artistiek onderzoek in het kader van de ontwikkeling van een artiest en/of de circuskunsten. Naast de financiële, logistieke, technische en communicatieve ondersteuning gaat CIRKLABO samen met het gecoproduceerde initiatief op zoek naar een verbinding met het lokale Leuvense netwerk. Een doordachte planning en een uitgebreid financieel plan, met faire vergoeding voor de betrokken artiesten, is wenselijk. Indien dit (nog) niet is uitgewerkt, dien je best eerst een aanvraag voor witruimte in.

Buiten de Open Call

Los van de jaarlijkse Open Call staan we met team CIRKLABO altijd open voor een gesprek en hebben we gedurende het jaar nog andere ondersteuningsmogelijkheden:

Ad hoc ruimte

Ben je last minute op zoek naar een ruimte om te werken aan je creatie of onderzoek? Breng ons op de hoogte en wij gaan samen met jou op zoek naar een beschikbare ruimte. Bij deze aanvraag kunnen we je alleen een ruimte aanbieden en geen andere ondersteuning.

Training

Maak van onze ruimtes gebruik om als artiest of gezelschap te trainen. Zijn jullie een nieuw duo of wil je verdiepen in een discipline? Dan gaan wij samen met jou op zoek naar vrije dagen in onze zalen.

Co-office

Op onze bureau staat er een bureau die we graag zoveel mogelijk bemand zien. Beu om thuis steeds alleen te werken of te snel afgeleid? kom ons snel vergezellen en ga voor een optimale administratie of schrijfdag.